Belijd je zonde

Gepubliceerd op 16 augustus 2019 12:00

“Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.” 1 Joh. 1:9

De reden dat ik vaak niet stilsta bij het belijden van mijn zonde, is omdat ik best tevreden ben met mezelf. Ik doe wel dingen fout, maar ach … wie niet? En als ik me vergelijk met anderen, dan heb ik vast niet te klagen over mezelf. Maar begrijp ik eigenlijk wel waar het bij God om gaat? Begrijp ik werkelijk waarom Jezus voor mij gestorven is? Hij stierf voor de verlossing van mijn ‘ik’, waarin het gaat om mijn verhaal. Jezus bracht me door Zijn opstanding in Zijn verhaal.

Om gericht te kunnen zijn op ‘Gods verhaal’, moet ik elke dag sterven aan ‘mijn verhaal’, want Zijn verhaal en Zijn wil botsen voortdurend met mijn verhaal en mijn wil. In Gods verhaal gaat het om de bouw van Zijn Koninkrijk, in mijn verhaal om de bouw van mijn koninkrijkje. In dit conflict moeten wij voortdurend onze zonden belijden. Niet om onszelf beter te voelen, maar vanwege het herstel in de relatie met de Bouwmeester. Enkel vanuit de eenheid met de Vader kan Hij door ons heen werken en kan Zijn Koninkrijk gebouwd worden.

In het belijden van je zonden ontdek je wie God is en wat God doet. Gods Trouw en Rechtvaardigheid staan tegenover mijn ontrouw en onrechtvaardigheid. Zijn vergeving en reiniging brengt herstel in de relatie, waardoor ik opnieuw een kans aangeboden krijg om in eenheid met Jezus te bouwen. Want, wees eerlijk… wat overblijft op het moment dat Jezus terugkomt, is Gods Koninkrijk.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.