God verlangt ernaar dat we Hem kennen

Gepubliceerd op 13 september 2019 om 12:00

“En hierdoor weten wij dat wij Hem kennen, namelijk als wij Zijn geboden in acht nemen” 1 Joh. 2:3

Als je God wilt leren kennen, moet je Zijn geboden in acht nemen. Dat betekent doen wat Hij je zegt en opdraagt. Heel vaak lees ik de Bijbel en bewonder ik de prachtige teksten. Soms hang ik ze op in de keuken of schrijf ik ze in mijn dagboek. Ik getuig er van als ik spreek met anderen over wat ik geleerd heb. Maar wat doe ik er werkelijk mee? Breng ik datgene wat de Vader mij leert in toepassing?

Naarmate je iemand leert kennen, leer je die persoon vertrouwen. De relatie met mijn man is daar een voorbeeld van. In het begin van het huwelijk moest hij vertrouwen winnen. Ik herinnerde me een moment dat ik borstvoeding moest geven, maar dat dit zoveel pijn deed dat ik niet meer durfde. Ik belde hem op om te zeggen dat ik de baby moest voeden, maar geen moed meer had. Mijn man hoorde de baby op de achtergrond huilen. Tien minuten later was hij thuis en hielp me de baby aan te leggen, zonder verwijt, maar vanuit grote zorg en betrokkenheid. Hij had alles opgegeven om er voor mij te zijn… God geeft ook alles op om er voor ons te zijn. Hij offerde hiervoor zelfs Zijn Zoon!

Een andere manier van kennen, is dat je weet wat de ander denkt. In het begin van het huwelijk moest ik voortdurend de mening van mijn man vragen. Na een aantal jaren getrouwd te zijn, wist ik hoe mijn man over dingen dacht. Zo is het ook met onze Hemelse Vader. Door de Bijbel te lezen leer je Gods wil voor jou kennen en naarmate je God beter leert kennen, durf je je leven ook toe te vertrouwen aan Hem, Hem te volgen en te doen wat Hij zegt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.