Bezorgd? Vraag God wat je nodig hebt, dankbaar voor alles wat Hij doet

Gepubliceerd op 5 juni 2020 om 12:00

“Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God” Fil. 4:6

In onze omgang met God zijn we niet snel geneigd om God te vragen wat we nodig hebben. Ons bidden bestaat meer uit God vertellen hoe Hij de situatie moet oplossen. Dit zorgt ervoor dat we in ons gebed, ons meer richten op wat God doet, dan op wie God is.

Stel, je ervaart opeens een enorme spanning. Wat zou er gebeuren als je op dat moment je waarneming met God zou delen: “Heer, ik voel me gespannen, ik maak me zorgen over…” En vervolgens zou je met God delen wat je nodig hebt. Is deze manier van verwoorden een pragmatisch verwoorden of gaat het gepaard met enige vorm van smeken, waarbij je gevoelens gedeeld mogen worden?

De omkadering van ons smeken wordt dankzegging, als we in ons vertellen en smeken, ons bewust zijn tot Wie we bidden. Wanneer je Gods karakter gaat bedenken dat goed is, liefdevol, geduldig, zorgzaam, nabij is en gaat belijden hoe geweldig God is, dan vloeit je gebed in dankzegging over. Je zorgen verdwijnen dan als dauw voor de warmte van God die Zijn aanwezigheid over je doet schijnen.

Wil je hiermee oefenen? Vertel God wat je nodig hebt, concentreer je vervolgens op Wie God is, Zijn nabijheid en liefdevolle zorg. Laat vervolgens de oplossing aan God over. Hij doet oneindig veel meer dan wij bidden of beseffen.

Reactie plaatsen

Reacties

Anne-Marie
4 jaar geleden

Bedankt lieve Fokkeline, goed dat ik hier weer bij bepaald word 😊

Ingrid VANDAMME
4 jaar geleden

Ben 54 jarige chronische pijnpatiënte + héél uitgebreide reeks van kwalen en ongemakken. Is er iemand in mijn buurt (Ieper, Westvlaanderen), waar ik naartoe zou kunnen gaan, voor bevrijding a.u.b. ?