Bezorgd? Richt je op de nabijheid van de Heer

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 12:00

“De Heere is nabij” Fil. 4:5b

Bezorgdheid kennen we allemaal. Het is die vervelende golf die onverwachts over je heen slaat, je stemming op slag verandert en je helemaal in beslag kan nemen. Je probeert los te laten, maar dat lukt je niet. Je bidt, maar grijpt onmiddellijk met twee handen het onderwerp van bezorgdheid weer vast, waardoor je het de rest van de dag weer met je meesleept.

Bezorgdheid gaat vaak over iemand van wie je houdt. In het woord bezorgdheid vind je het woord ‘zorg’ of ‘zorg dragen voor’. Vanuit dit denkkader herkennen we bezorgdheid niet als iets wat voor God zonde is. We worden toch opgeroepen om zorg te dragen voor elkaar?

Zorgen voor elkaar vanuit de zekerheid dat de Heer nabij is, is zorg dragen zoals God het bedoeld heeft. Dat geeft vreugde. Zorg dragen vanuit angst, zorgen of controle willen bewaren , duwt de nabijheid van de Heer op de achtergrond. Je stelt jezelf en jouw neiging om in te grijpen, op de voorgrond en zorg dragen wordt een last.

Wanneer je bezorgd bent over iemand, stel jezelf dan de vraag hoe je zorg dragen vorm geeft. Om wiens nabijheid moet het gaan? Ben je een wegwijzer die getuigt dat God in elke situatie nabij is?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.