Bezorgd? Richt je gedachten op Jezus.

Gepubliceerd op 7 augustus 2020 om 12:00

“Verder, broeders, al wat waar is, al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat.”  Fil. 4:8

Ken je het gevoel dat je rondjes aan het zwemmen bent in je eigen gedachten? Je probeert je gedachten in rechte banen te leiden, maar het lukt je niet. Ben je op dat moment het slachtoffer van je eigen denken?

Gevoelens zijn moeilijk te sturen, gedachten kan je wel sturen. Als je ontdekt dat je gevoelens signalen zijn die leiden naar je gedachten, dan heb je het handvat gevonden om aan de slag te gaan. Jarenlang heb ik elke gedachte onderzocht en opgeschreven: wat denk ik? Klopt het wat ik denk? En is wat ik denk ook wat God in Zijn Woord zegt? Vervolgens koos ik dan tegen alle gevoelens in om Gods gedachten als enige waarheid aan te nemen.

Gedachten zijn vaak bolwerken, die zich verheffen boven het kennen van God en daardoor tegen God ingaan (2 Kor. 10:4-5). In je gedachten zet je jezelf en je eigen kunnen en weten centraal. Dit noemt de bijbel valse redeneringen die de eer die God alleen toekomt steelt. Een dief moet je gevangen nemen, zo ook elke gedachte die zich wil verheffen boven God.

Hoe doe je dat? Door je gedachten te onderzoeken en onder Christus Heerschappij te brengen. Onderwerp je gehoorzaam aan de wil van de Vader en aan het Woord.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.