In bezorgdheid leren verwachten en tevreden zijn

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 12:00

"Want ik heb geleerd tevreden te zijn in de omstandigheden waarin ik verkeer - Maar mijn God zal u, overeenkomstig Zijn rijkdom, voorzien van alles wat u nodig hebt, in heerlijkheid, door Christus Jezus." Filippenzen 4:11 en 19

Als mensen vinden we het niet gemakkelijk te leven met een medaille die twee zijden heeft. We denken of in de ene richting of in de andere richting. God echter spreekt in Zijn Woord vaak over een medaille met twee zijden. Zo moeten we te midden van bezorgdheid enerzijds leren tevreden te zijn in de omstandigheden waarin we ons verkeren en anderzijds verwachten dat God in al onze noden zal voorzien.

Neem even de tijd om na te denken over iets waarover jij bezorgd bent. Wat gebeurt er als God zou zeggen: "Wees maar tevreden in deze situatie" ...? Voel je opstand komen, de gedachte: "Maar dit is niet eerlijk!"? Ontevredenheid kijkt vaak naar de ander en zijn omstandigheden. Tevredenheid richt zich op jou en jouw situatie. Te midden van deze situatie zegt God dat Hij je zal helpen te leren vanuit de rijkdom die in Christus ontvangen hebt. Vanuit de rijkdom van Zijn Zorg, Liefde en Nabijheid, zal Hij voorzien in alles wat je nodig hebt.

Wanneer je leert in elke situatie van God te verwachten wat je nodig hebt, zal je ervaren dat deze rijkdom je meer waard is dan wat je zelf aan oplossingen zou kunnen bedenken.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.