De tafel

Gepubliceerd op 23 mei 2019 14:11

"U maakt voor mij de tafel gereed voor de ogen van mijn tegenstanders'' Psalm 23:5

 

Psalm 23 is een gekende psalm, een psalm die vaak op verschillende manieren weer terug komt en aanspreekt. Dit keer viel me vers 5 op: God heeft een tafel gereed gemaakt.

Ik ben van nature niet zo gastvrij en een tafel voor gasten gereed maken doe ik dus ook niet zo vaak. Maar 1x per jaar wordt de woonkamer omgebouwd tot een eetplaats en gaan we steengrillen.
Die tafel wordt met zorg voorbereid, vaak al dagen van te voren om op zoek te gaan naar koopjes en lekkere dingen die het eten tot een hoogtepunt maken.

Op dezelfde manier heeft God de tafel voor jou gereed gemaakt, vol zorg, vol overvloed. Als je zo'n tafel voor je ziet, kan het niet om een snelle hap gaan. Dan weet je dat het een avondje tafelen wordt en eten tijd gaat kosten. Je kan niets anders doen dan aanschuiven en genieten van alle zorg en overvloed.

Er is nog iets opmerkelijks wat beschreven staat in Psalm 23:5 : De tafel staat gereed voor de ogen van mijn tegenstanders. Voor mij is dit een omschrijving van geestelijke strijd. Pesterijen die je leven extra zwaar maken, vele kleine dingetjes op een rijtje.
We kennen ze, denk ik, allemaal...

David herkent en erkent ze als een dagelijkse realiteit, maar stelt ze gelijk in het juiste kader: ''Ze kijken toe op de intieme relatie die ik heb met mijn Vader!'' Misschien dat daar de strijd ook wel het meest op gericht is: Ons afhouden van de relatie met de Vader. Of misschien moet daar juist de tegenstander opgeven en los laten en is dat de reden waarom God ons uitnodigt aan die tafel, omdat dat de enige plaats is waar we werkelijke rust en vervulling ontvangen.

Zoek je naar rust, vervulling, wijsheid, doorbraken?
Ga dan op de uitnodiging van God in en ga aan tafel zitten. Gezegende tafelmomenten met je Vader toegebeden!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.