Naast U vind ik nergens vreugde op aarde

Gepubliceerd op 21 juni 2019 om 12:00

“Wie heb ik behalve U in de hemel? Naast U vind ik nergens vreugde op aarde. Bezwijkt mijn lichaam en mijn hart, dan is God de rots van mijn hart en voor eeuwig mijn deel” Psalm 73:25-26

Het was op een Paaszondag. Ik studeerde aan de Bijbelschool, maar lag ziek in bed als gevolg van een ongeval met vele complicaties. Het enige wat ik kon was naar het plafond staren. Enkele verdiepingen lager kwam een kerk samen. Ik hoorde de muziek tot boven. De eenzaamheid dat over me kwam was niet te beschrijven...

Op een gegeven moment ervoer ik me omringd door iets wat me vrede gaf en mijn hart deed richten op de Heer. Ik realiseerde me dat God bij me was en dat in Hem alleen mijn vervulling lag. Ook dat moment is niet te omschrijven. Het was zo sterk dat ik me die ervaring nog steeds herinner.

Nu, 25 jaar later, heb ik ‘meer’ naast God. Ik heb een lieve man, 4 kinderen, een kleinkind en een eigen praktijk waar ik super van geniet. En toch kan het gevoel van eenzaamheid me nog steeds overvallen. Hoe is dat nu mogelijk?

Vanaf het moment dat ik vreugde ga zoeken in aardse zaken, bezwijkt mijn hart en na enige tijd ook mijn lichaam. Ik jaag dan aardse verwachtingen en prioriteiten na. Maar als mijn hart gericht is op de hemel en ik ervoor kies mijn vervulling alleen in Hem te zoeken, dan is God mijn kracht, mijn sterkte, mijn vreugde en vrede. Dit verschil is wezenlijk!

Vanwege mijn chronisch ziek zijn, zijn er nog steeds momenten dat ik naar het plafond staar. Maar vanuit de wetenschap dat mijn vervulling alleen in Hem ligt, is dit helemaal niet meer erg. Dan weet ik dat de momenten in bed even belangrijk zijn dan dat ik bergen werk voor Hem verzet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.