Het is voor mij goed dicht bij God te zijn

Gepubliceerd op 5 juli 2019 12:00

“Maar wat mij betreft, het is voor mij goed dicht bij God te zijn. Ik neem mijn toevlucht tot de Heere HEERE, om al Uw werken te vertellen” Psalm 73:28

Lange tijd heb ik ermee geworsteld dat ik God niet altijd heb ervaren in mijn leven. In het omgaan en de verwerking van mijn verleden met al haar pijn, was dit de grootste klacht naar God: “Waar was U, God toen ik U nodig had? Waarom heb ik U in die moeilijke situatie niet heel dichtbij ervaren?”

Op een gegeven moment stelde God mij die vraag: “Waar ben jij? Waarom kom jij niet dicht bij Mij?” Ik zag God als een Vader voor me, zijn armen wijd open om mij te ontvangen. En toch was ik niet geneigd om in Zijn armen te rennen. Onbegrip, teleurstelling en wantrouwen stonden in de weg.

De vraag die ik me stelde was: Wie moet tot wie naderen? God kwam naar mij toe in de persoon van Jezus om de relatie te herstellen en de weg tot de Vader te openen. Vervolgens is het aan mij om de Heer als mijn toevlucht te maken, ervoor te kiezen dicht bij God te zijn en hier dagelijks prioriteit aan te stellen. Waarom?

Omdat het goed is voor mij om dicht bij God te zijn. Het doel van de toevlucht is niet om me te wentelen in zelfmedelijden, maar om Gods wijsheid en openbaring over de situatie te ontvangen. De wonderbaarlijke levenslessen die je leert door lijden heen, zijn de krachtigste getuigenissen van Gods werken in mij en door mij heen. Dus wat mij betreft… wil ik dicht bij God zijn en leven, waardoor ik blijvend kan getuigen: Hij is erbij!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.