Wat in de wereld is, is tijdelijk

Gepubliceerd op 11 oktober 2019 om 12:00

“Heb de wereld niet lief en ook niet wat in de wereld is. Als iemand de wereld liefheeft, is de liefde van de Vader niet in hem”. 1 Joh. 2:15

De Vader liefhebben en de wereld liefhebben gaan niet samen. Of je hebt de één lief of de ander… Dit Bijbelgedeelte legt heel overzichtelijk uit hoe de geestelijke strijd zich afspeelt. Satan is overste van deze wereld. Hij speelt in op de begeerte van je vlees, de begeerte van de ogen en de hoogmoed van het leven. Wat betekent dit in de praktijk?

De begeerte van het vlees zijn al je verlangens om jezelf waarde te geven. De begeerte van de ogen is alles wat je wilt hebben om je eigen vervulling en geluk te bewerken. En een hoogmoedig leven is jezelf verheffen, vaak uit angst voor afwijzing. Welke strijd je ook voert, altijd is dit terug te leiden naar één van deze drie dingen. Kort samengevat zegt de wereld: Je bent wat je doet, je bent wat je hebt en je bent wat anderen zeggen dat je bent. Dit is eigenliefde.

Als je gericht bent op jezelf liefde geven, blokkeer je jezelf in de liefde van de Vader. Je overwint deze blokkade door het Woord van God te kennen. Door dagelijks de Bijbel te lezen, leer je een Vader kennen die zegt dat jij Zijn geliefd kind bent. Zijn liefde is onvoorwaardelijk en hangt niet af van wat je doet. Je geluk en vreugde liggen in het kennen van Hem en het doen van Zijn wil, zodat je niet langer hoeft in te gaan op je eigen onbeheerste verlangens die onverzadigbaar zijn. En door de Vader te kennen weet je, dat wat Hij over je zegt belangrijker is, dan wat mensen over je zeggen.

Wat in de wereld is, is tijdelijk… Dat wat blijft, is de liefde van de Vader, die eeuwig is!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.