Ga wanneer je de Bijbel dichtslaat met je notitieboekje op weg

Gepubliceerd op 29 november 2019 om 12:00

“Laat wat u vanaf het begin gehoord hebt, in u blijven. Als in u blijft wat u vanaf het begin gehoord hebt, dan zult ook u in de Zoon en in de Vader blijven” 1 Joh. 2:24

Houd vast aan wat God je leerde en onderwezen heeft. De Vader heeft je vast in de afgelopen dagen al veel van Zichzelf getoond. Hij sprak tot jouw doorheen het Evangelie dat je hart zo diep raakte. Hij wil je nog steeds laten doorgroeien in het evangelie en je diep en persoonlijk raken door Zijn Woord. Je bent bij Hem in opleiding. Hij wil je sterk maken in Hem en je waakzaam maken voor het denken  dat tegen het kennen van Jezus in gaat.

Persoonlijk geniet ik zo van deze gedachte. Mijn stille tijd is geen tijd van moeten, waardoor ik kan afstrepen wat ik me voorgenomen heb of mezelf op de borst kan slaan dat ik een goed christen ben. Het is een tijd van ontmoeting, waarin ik de Vader vraag mij te onderwijzen over die fase van mijn leven of die situatie waar ik op dit moment in zit. Het is luisteren, alle lessen opschrijven en proberen toe te passen, zodat ik leer functioneren in eenheid met de Vader, de Zoon en de Heilige Geest en niet los van Hem.

Het is wanneer je de Bijbel dichtslaat, dat je  met je notitieboekje op weg moet gaan om het Woord, dat je die dag van God ontving, toe te passen in je leven. Gedurende de dag kan je alle gedachten en levenslessen opschrijven die het Woord onder leiding van de Heilige Geest bevestigen . Aan het einde van de dag heb je een schat aan wijsheid ontvangen - vaak ook nog eens door fouten heen - die de eenheid tussen jou en Vader, Zoon en Heilige Geest alleen maar versterkt.

De Heilige Geest is het die je onderwijst in alle dingen, maar zelf moet je ze uitvoeren en praktisch maken, vasthouden en niet twijfelen. Blijf in Hem!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.