Luister voortdurend, zie voortdurend

Gepubliceerd op 6 maart 2020 om 12:00

“Toen zei Hij: Ga en zeg tegen dit volk…” Jes. 6:9

Roeping komt tot stand vanuit een intieme relatie met de Heer. Het is jezelf afzonderen om naar Hem te luisteren, zodat de Heer kan spreken. Dit is geen snelle vorm van stille tijd. Dit is oprecht bereid zijn om te luisteren.

De Heer zegt tegen Jesaja: Ga en zeg tegen het volk dat ze voortdurend moeten ‘luisteren’. Hij roept ons op om tijd te nemen om te ontdekken wat de Heer tot ons wil zeggen. Dit lukt niet als we de Heer de tijd geven die over is. Hij moet onze prioriteit zijn. Wanneer de Heer ziet dat je werkelijk bereid bent om te luisteren, gaat Hij spreken…

Ga en zeg tegen het volk dat ze voortdurend moeten ‘zien’. Dit is een levenshouding van aanbidding. In alles de grootheid en verhevenheid van de Heer plaatsen. Elkaar toeroepen: De Heer regeert en de aarde is vol van Zijn heerlijkheid! Dit is bewust geloven, proclameren, de waarheid vasthouden, boven alle andere situaties en ervaringen.

Een derde punt dat de Heer opdraagt is: ‘Begrijp dat je je moet bekeren om genezing te ontvangen’. Door je te verootmoedigen, ontvang je herstel in de relatie met de Heer, zodat je je niet langer verlaten hoeft te voelen. Je dagelijks afhankelijk van de Heer opstellen, is de boodschap!

‘Vader, wilt U mij helpen ‘Wie U bent’ voor ogen te houden? Alleen vanuit deze houding kan ik gezonden worden. Ik bid dat ik dagelijks de stem van de Heilige Geest duidelijk mag horen, zodat ik hoor wat U wilt en leer hoe ik het in praktijk kan brengen. Help me voortdurend te luisteren, te zien wie U bent in Uw grootheid en nederig te wandelen met U…’

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.