Omgaan met angst

Gepubliceerd op 3 april 2020 om 12:00

“Indien u niet gelooft, voorwaar, u zult geen stand houden.” Jes. 7:9b

In bedreigende omstandigheden kan je bang worden. De Heer heeft daar een nuchter antwoord op: “Beheers uzelf, blijf rustig, wees niet bevreesd.” Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In je hoofd weet je dat wel, maar intussen gaan wel je gevoelens met je op de loop. Hoe ga je om met angsten?

Zoek de Heer in elke situatie en laat Hém spreken. Misschien geeft de Heer niet gelijk antwoord, Hij zal je zeker laten weten welke houding je moet aannemen en welke keuzes je vandaag moet maken. De kunst is tot rust te komen, te luisteren naar Zijn Woord, en dan datgene wat Hij je toont vast te houden. Want “Indien u niet gelooft, voorwaar, u zult geen stand houden”. Door twijfel ga je dan heen en weer geslingerd worden en verdrink je in je eigen emoties. Geloven is vasthouden wat de Heer in Zijn Woord zegt.

Grijp niet in met eigen wijsheid. Onderzoek het Woord om te onderscheiden of je gedachten eigen wijsheid zijn of wijsheid van de Heer. Alles in het Woord wijst naar Jezus. Wanneer we Jezus in het centrum van ons denken zetten, en Zijn naam “God met ons” aannemen, ervaren we Zijn aanwezigheid in elke situatie. Je staat er dan niet meer alleen voor!

‘Hemelse Vader, soms kunnen angsten mij overvallen. Help me om dan te luisteren naar U, welke weg U voor ogen hebt. Help me niet te twijfelen over Uw antwoorden, maar in geloof Uw weg te gaan. Behoed me voor snel willen ingrijpen met eigen wijsheid. Ik wil Jezus in het centrum van mijn denken en leven zetten, als teken dat U met mij bent. En ik belijd: wat de toekomst ook zal brengen, U bent erbij…’

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.