De Bijbel onderzoeken

Gepubliceerd op 4 december 2020 om 12:00

“Mijn zoon, vergeet mijn onderricht niet, en laat je hart mijn geboden in acht nemen, want lengte van dagen en jaren van leven en vrede zullen ze voor jou vermeerderen.” Spreuken 3:1-2 

Ik hoor je al denken: “God heeft de wet in ons vervuld, dus we hoeven ons toch niet meer te houden aan Gods geboden?” Het is niet nodig om Gods geboden te onderhouden om behouden te worden. Wanneer je gelooft dat Jezus Christus de straf op de zonde voor jou volbracht heeft, dan ben je behouden. God had de wereld zo lief dat Hij Zijn enig geboren Zoon, Jezus, gaf, opdat als jij gelooft je niet verloren zal gaan, maar eeuwig leven hebt! (Joh. 3:16).

Eens je de keuze gemaakt hebt dat Jezus je Verlosser is, dan ben je ook Zijn eigendom. Je gaat God dan vragen hoe je tijd en leven moet indelen. Je leeft immers voor Hem en gaat dan doen wat Hij van je vraagt. Dat zijn liefdesgeboden. Het is belangrijk op zoek te gaan hoe je daar praktisch vorm aan geeft. Hoe kan je liefhebben, dienen, gehoorzamen of barmhartigheid verlenen? Het gaat er niet om dat je een lijst van handelingen gaat samenstellen, het gaat erom dat je je hart verandert en leert leven vanuit toewijding en liefde. Dit heeft zelfs invloed op je gezondheid, in tegenstelling tot stress die elke dag je energie opeet.

Het is mijn doel om elke dag de Bijbel te lezen en met God te bespreken wat ik lees. Een tip is om een kleine agenda te kopen en daar elke dag die tekst in te schrijven die je hart geraakt heeft. Deze agenda wordt dan een waardevol boekje vol van wijsheden vanuit Gods Woord. Bij moeite of als je ergens moet wachten, kan je dan het boekje terugpakken en doornemen. Je zult ervaren hoeveel rijkdom je in Hem bezit!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.